Waar te verblijven in Bogota?

1

Bogota is een grote stad, het strekt zich namelijk over meer dan 15 km uit. Het kan dus een behoorlijke opgave zijn om uit te zoeken waar je wilt verblijven in Bogota!

Aankomst

Bij aankomst vinden wij het altijd fijn om gelijk ondergedompeld te worden in de cultuur van het land. Dus geen chique hotels of grote hippe hostels. We besloten om een hostel te zoeken in La Candelaria. Deze wijk is zeer kenmerkend door al haar muurschilderingen en de typisch Colombiaanse stijl van bouwen. In andere delen van Bogota zie je dat hoogbouw en de westerse manier van bouwen de overhand gaat nemen.

Per taxi zijn we vanaf het vliegveld naar ons hostel El Yarumo Hostel gebracht. Dit hostel ligt midden in de wijk La Candelaria. Een fijn rustig hostel waar je zowel kleine slaapzaaltjes hebt als privékamers voor stellen. Een gemeenschappelijke ruimte (man en vrouw gescheiden) met toiletten en douches, maar super schoon!

We hadden een privékamer, die voldeed. Een prima bed en ruimte om het bed. Ben je opzoek naar luxe en houd je van comfort? Dan is dit hostel misschien niet voor jou geschikt, maar wij zijn met weinig al snel tevreden.

Het was even wennen in Bogota. Bogota ligt op een hoogte van 2640m en dat zijn wij als Nederlanders niet echt gewend. Dus het was fijn om even bij te komen en 3 dagen in Bogota te verblijven. We merkten door de hoogte dat we sneller moe waren (lees 19:00u, mogen we al slapen?) en sneller last van de ademhaling hadden bij veel klimmen.

Wij waren er in maart, in het droge seizoen, maar ondanks dat is het niet persé warm. Houd er dus rekening mee dat het overdag bewolkt en zonnig kan zijn. Zodra de zon schijnt, smeer je in want anders ben je zo een kreeft! Maar het ’s avonds wel zeker kan afkoelen.

Vertrek

Na een langere reis sluiten wij altijd graag af met wat meer luxe. Ondanks dat je lang(er) weg bent genieten wij altijd even extra van extra rust en ontspanning voordat wij het vliegtuig weer instappen. In het begin van de reis hebben we Bogota al ontdekt. De laatste twee dagen hebben we niets meer gedaan dan alleen rondstruinen. Dit hebben we gedaan in de wijk Santa Barbara. Geen spannende wijk en ligt niet op loopafstand van het oude centrum.

We verbleven in het Biohotel Organic Suites. Het is een eco-friendly hotel met prachtige kamers en vriendelijk personeel.

De omgeving is niet heel spannend. We hebben ook niet ons best gedaan om het heel erg te ontdekken, maar er zit nog een oud stukje Bogota in de buurt waar we lekker doorheen gestruind hebben. Dit ligt in de wijk Usaquén, net onder Santa Barbara. Wat je hier kan doen lees je binnenkort in een blog over, wat te doen in Bogota!

Waar te verblijven in Bogota
Biohotel Organic Suites