Tuk Tuk route door Sri Lanka in 3,5 week!

Tuk Tuk route Sri Lanka18

Lees alles over de route die wij hebben gereden in 3,5 week met de TukTuk door Sri Lanka.
Eindstand rondreis: 1491 km!

Roadtrippen door Sri Lanka met je eigen Tuk Tuk. Super leuk, maar een van de meest gestelde vraag als je je eigen Tuk Tuk hebt is toch: ‘Wat is nou de mooiste route?’. Eén ding is zeker, wanneer je deze route rijdt, zie je echt Sri Lanka.

Eenmaal op pad kwamen wij er al snel achter dat we de drukke wegen met bussen en vrachtwagen in Sri Lanka wilden vermijden. Daarom delen wij maar al te graag de routes die wij hebben gereden. In deze blog vind je stap voor stap onze route, inclusief de wegnummers zodat je gemakkelijk de route kan rijden. En eerlijk, de reisdagen waren onze mooiste dagen tijdens onze trip in Sri Lanka!

Wil jij ook met een Tuk Tuk Sri Lanka ontdekken? Krijg 5% korting op de huurprijs bij TukTuk Rental door de kortingscode TRAVELBOTHPATHS5 te gebruiken bij het boeken!

Kies je route!

Negombo naar Sigiriya * Sigiriya naar Polonnaruwa * Polonnaruwa naar Kandy * Kandy naar Nuwara Eliya * Nuwara Eliya naar Ella * Ella naar Yala * Yala naar Dickwella * Dikwella naar Weligama * Weligama naar Kosgoda (Bentota) * Kosgoda naar Negombo

Negombo naar Sigiriya

Colombo is de drukste stad van Sri Lanka en wordt daarom vaak vermeden door toeristen om de reis te beginnen of te eindigen. Zo begonnen wij ook onze reis in Negombo. De route van Negombo naar Sigiriya was onze eerste dag in de Tuk Tuk. Tijdens deze route kwamen wij er snel achter welke wegen we vooral niet wilden rijden. Een groot gedeelte van deze weg rijdt je namelijk over een een drukke weg. Dit komt omdat doorgaande wegen zijn tussen grotere steden en dorpen.

Startpunt: Negombo centrum
Reistijd: 5,5 uur, met korte pauzes
Afstand: +/- 120km

De route
 1. Via de B322 hebben wij Negombo verlaten en zijn wij richting Giriulla gereden.
 2. Via de B308 en de B247 zijn we doorgereden naar Kurunegale. De B308 en B247 zijn drukke doorgaande wegen en besloten daarom om na Kurunegale van de ‘hoofdweg’ af te gaan waar mogelijk was.
 3. Na Kurunegale zijn we ten hoogte van Ibbaganuwa de drukke weg af gegaan naar rechts richting de Ridi Viharaya. Dit is een boeddhistische tempel. We hebben de tempel niet bezocht aangezien we al onze spullen bij ons hadden en we niet wisten hoe lang we over de route zouden doen. De weg er naar toe was wel mooi en ff lekker de drukke weg af.
 4. Via binnendoor weggetjes zijn we bij Melsipura (onder Dambulla) de A6 weer opgereden om richting Dambulla te rijden. We hadden de tip gekregen om niet dwars door Dambulla te rijden in verband met de spits. Jep, ook in Sri Lanka kan je file rijden ;-). Maar een mooie ‘backroad’ te nemen.
 5. Voor Dambulla zijn we rechts afgeslagen en via de Attabendiwewa Rd naar de A9 gereden.
 6. Een klein stukje via de A9 en weer rechts afgeslagen om via de Kalundewa Rd richting het Kandalama Reservoir van Dambulla te rijden.
 7. Vanaf de Kalundewa kom je via de B615 bij het Reservoir aan. Je rijdt pal langs het Reservoir is wat super mooi is, helemaal op dag 1!
 8. Vanaf hier is het via een locale weg naar Kimbissa nog maar een klein stukje (20 min.) naar Sigiriya.

Een ideale route voor de eerste dag. Drukke stukken, rustige stukken, off-road rijden (zand). Het was een ideale route om lekker aan onze tuk te wennen.

Onderweg van Negombo naar Sigiriya – Kandalama Reservoir
Kies een andere route

Sigiriya naar Polonnaruwa

Op de kaart een kleine afstand en dat was het ook. Daarom besloten we al gauw om de doorgaande weg te verlaten waar dat mogelijk is. Aangezien het geen mega afstand was besloten we om in de loop van de ochtends de Pidurangala Rock te beklimmen en daarna te gaan rijden. We reden na de lunch naar Polonnaruwa. Dat bracht ons langs meren en letterlijk door de rijstvelden heen met een mooie zonsondergang! Zo rond de klok van 17:00u kwamen we aan bij onze overnachting.

Startpunt: Sigiriya
Reistijd: 2,5-3 uur
Afstand: +/- 60km

De route
 1. Vanuit Sigiriya hebben wij de B294 genomen richting Habarana. Een prima weg waarna je op de A11 uitkomt.
 2. Sla Rechtsaf de A11 op richting Minneriya. Je rijdt ook door Minneriya National Park. Het kans dus zijn dat je het geluk hebt om olifanten te spotten! Wij spotte helaas alleen maar olifantenpoep en borden waar ze voor de olifanten waarschuwden.
 3. Volg de A11 waar je aan je rechterhand een prachtig groot meer ziet en rij door tot de afslag bij Girithale waar je de B112 op kan.
 4. Rij de B112 niet op maar de niet-genummerde weg en bepaal je eigen weg verder lekker naar Polonnaruwa.
Kies een andere route

Polonnaruwa naar Kandy

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. ‘Is het haalbaar om van Pollonnaruwa naar Kandy te rijden?’. Het antwoord is: Ja! Het is een lange afstand maar een zeer mooie route! Afwisselende natuur van de jungle, rijstvelden, meren, berggezichten tot de (nog niet) bekende 8th Bend of 18 bend kom je tegen. En ja, je kan gelijk uittesten of je tuk 18 haarspeldbochten volhoudt om steil de berg op te komen! Uitzichten gegarandeerd!

Startpunt: A11 Polonnaruwa
Reistijd: +/- 7 uur (afhankelijk van de drukte rondom Kandy)
Afstand: 180km

De route
 1. Via de A11 zijn we eerst een klein stukje teruggereden richting Sigiriya om vervolgens bij Girithale links af te slaan de B112 op.
 2. Vervolg de B112 een flink aantal kilometers.
 3. Aangekomen bij Bakamuna houdt je links aan en neem de B615 en ga je linksaf de B312 op. Vanaf hier kan je ook gemakkelijk naar Dambulla, maar sla dan rechtsaf de B615 op.
 4. Volg de weg naar Hettipola via de B274 tot aan Hasalaka. Je rijdt hier langs beekjes en meren met uitzicht op de rijstvelden en de bergen van het Knuckles Forest Reserve.
 5. Vanaf Hasalaka begint het klimmen (8th Bend of 18 bend) via de A26.
 6. Vanaf hier volg je de A26 richting Kandy. Je rijdt hier langs het stuwmeer dat onder andere Kandy voorziet van water en elektriciteit. De wegen worden hier ook weer drukker met bussen doordat de dorpjes hier dicht op elkaar liggen.

De weg van Polonnuwara naar Kandy is een mooie lange rit mét wegopbrekingen (febr. 2019). Enerzijds van de weg vind je mooie jungle en aan de andere kant prachtige rijstvelden, bergen en meren. Bereid je maar alvast voor. You’re TukTuk is going to be dirty!

Kies een andere route

Kandy naar Nuwara Eliya (MUST!)

De treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. Ehhm, treinreis? Nee. Tukreis! Ja, deze route is vanaf dag 1 een grote twijfel geweest. We hebben de tuk, maar je hoort iédereen over dé welbekende, beroemdste treinreis van de wereld. Hoe kan je die niet doen..? Je ziet namelijk jungle, steden tot aan uitgestrekte theeplantages.

Met de Tuk Tuk kan je helaas niet op de trein, dus er zat niks anders op dan te rijden. Maar gelukkig kwam onze host uit Nuwara Eliya en heeft ons een prachtige route meegegeven! Veel tips, hoe we zo goed mogelijk de route van de trein konden volgen, zijn we in de tuk gestapt. En dit was het zó waard! Deze route was een van onze hoogtepunten van de rondreis!

Startpunt: Omgeving Kandy (Teldeniya)
Reistijd: 5-5,5 uur
Afstand: 120km

De route
 1. Via de A26 zijn wij bij Rajawella de B256 opgereden om niet dwars door Kandy te hoeven rijden. Afhankelijk van de drukte op de weg kan je verschillende routes pakken om bij Peradeniya op de A1 uit te komen. Let op dat het tussen 07:00u en 09:00u spits is en je dit niet moet onderschatten!
 2. Je rijdt verder langs het treinspoor en ook passeer je al de eerste treinstations!
 3. Van de A1 ga je een klein stukje over naar de AB37, om vervolgens de A5 op te rijden richting Gampola Railway Station. Langzaam aan zie je de drukte minderen en rij je steeds meer in de natuur.
 4. Het station zelf ligt buiten Gampola. Via de AB13 volg je de weg naar Gampola en Nawalapitiya Railway Station. Eigenlijk mag je dit treinstation niet op zonder kaartje, maar lief kijken doet wonderen! Vanaf hier ga je de heuvels in en rij je de aankomende uren tussen de theeplantages.
 5. Na een korte stop zijn wij doorgereden over de B317 en een klein stukje A7 naar Talawakele. De B317 en de A7 zijn echte pareltjes. Je rijdt tussen enorme theeplantages (estates) heen. Wij konden er geen genoeg van krijgen. Op de plantages wordt hard gewerkt door vrouwen die thee plukken. Je ziet langs de weg de mannen met kleine vrachtwagens maar ook Tuk Tuk die vol zitten met zakken theebladeren. Iedereen lacht en zwaait zodra ze ook maar door hebben dat 2 toeristen in een Tuk voorbij komen!
 6. Helaas komt aan deze mooie route ook een eind, want zodra je dichterbij Nuwara Eliya komt via de A7 merk je dat je weer op een doorgaande weg zit. Dit is het laatste stuk richting Nuwara Eliya. Vlak voordat je Nuwara Eliya bereikt rij je door een dorpje heen. In dit dorpje vind je het bekende treinstation Nanu Oya Railway. Als je wilt kan je hier de ‘bekende’ insta-foto maken ;).

Zowel voor Diederik als voor mij was deze route ‘Smile and Wave’! De mensen keken stomverbaasd maar vooral erg vrolijk zodra ze doorhadden dat twee toeristen in een Tuk Tuk voorbij komen rijden. Thee plantages kan je overal in Sri Lanka bezoeken een voordeel dus als je er eentje bezoekt waar niet iedereen komt. Zo gaat niet al het ’toeristengeld’ naar een plantage en grote kans dat je de plantage als enige bezoekt. Onderweg kom je verschillende plekken tegen waar je wat kan eten, maar ook kleine stalletjes waar je voor zeer weinig wat te drinken of snacks kan halen.

Kies een andere route

Nuwara Eliya naar Ella

Hoe erg we onder de indruk waren van de weg tussen Kandy en Nuwara Eliya, hoe teleurgesteld we waren over de weg richting Ella. De treinreis van Nuwara Eliya is per definitie mooier, aangezien de trein over de bergrug gaat en de weg onderlangs loopt. Het eerste gedeelte vanaf Nuwara Eliya was mooi, maar we reden veel door dorpjes en steden en zagen weinig natuur. Buiten dat om hadden we het zwaar met de zware uitlaatgassen van bussen en vrachtwagens. Geen idee of dit altijd zo is op deze weg, maar het was niet onze lucky-day!

Je kan op twee manieren die nagenoeg even lang zijn naar Ella rijden. Dus wellicht als je de andere route pakt, dat je een fijne rit hebt! Bij deze toch kort onze route:

Startpunt: Nuwara Eliya
Reistijd: 3 uur
Afstand: 55 – 65km

De route
 1. Van Nuwara Eliya volg je de A5 naar Welimada en door naar Puhulpola.
 2. Je kan bij Puhulpola kiezen om de B44 te pakken die vrijwel naadloos overgaat in de B43, B51 en daarna de A16 richting Ella.

Alternatief:

 1. Van Nuwara Eliya volg je de A5 naar Welimada en door naar Puhulpola.
 2. Blijf de A5 volgen tot en met Hali-ela en sla linksaf de A16 op richting Ella.
Kies een andere route

Ook wij hebben niet altijd geluk gehad met het kiezen van de route. Je weet nou eenmaal niet van te voren hoe een weg eruit ziet en wat je tegenkomt. Dus, heb je routetips die je graag wilt delen, stuur een mailtje naar travelbothpaths@gmail.com met de routebeschrijving en wie weet staat jou route hier binnenkort!

Ella naar Yala N.P.

Aangezien we niet weer uitlaatgassen wilden inademen besloten we niet de A23 te pakken. Dit is ongeveer de enige doorgaande weg naar Buttala. Buttala ligt vlak boven Yala National Park een mooie uitvalsbasis om vroeg olifanten te spotten de volgende dag! Een korte rit dachten we aangezien Google Maps 47km aangaf voor de ‘snelste’ route. Die pet ging dus ff niet op! Maar alles behalve erg, want dit was een gave rit. Hoog de bergen in, weinig tot geen auto’s of Tuk Tuk’s tegengekomen en een flinke uitdaging voor zowel de Tuk als Diederik!

Als je de TukTuk goed onder controle hebt, jij ook tegen hobbelige wegen kan en geduld hebt: Gaan!

Startpunt: Ella
Reistijd: Ruim 5 uur
Afstand: 67km

Voordat we de weg opgingen hebben we eerst de tank helemaal weer bijgevuld. En dit was maar goed ook aangezien er veel van de tuk gevraagd wordt.

De route
 1. Verlaat Ella via de B113 richting de Nine Arch Bridge.
 2. Al gauw rij je weer tussen de theeplantages slingerend de bergen in.
 3. Volg de B113 tot en met het dorpje Namunukula. Hier zit ook nog een tankstation mocht je willen tanken.
 4. Sla middenin het dorpje af naar rechts. Je verlaat hiermee de B113 en rijdt een locale weg op. Deze weg is waanzinnig! Prachtige uitzichten en je rijdt echt in de middle of knowhere.
  Let wel op: de weg is niet in goede staat en vereist wel wat ervaring om de Tuk heelhuids over de weg te loodsen. Heb je moeite met schakelen? Dan is het verstandig om niet deze weg te nemen.
 5. Volg de weg voor 15km naar de splitsing met de B359. Over dit stukje hebben wij ongeveer 1,5-2 uur gereden.
 6. Sla bij de splitsing rechtsaf en rij de B359 op. Een hele bijzondere route, aangezien je van de theeplantages door de jungle naar de rijstvelden rijdt, zo het gebergte uit.
 7. Rij tot aan Pelwatta en sla linksaf de A4 op richting Buttala.
 8. Wij verbleven ergens vlak boven Yala N.P. en sloegen daarom af naar de B35 richting Yala.
Kies een andere route

Yala naar Dikwella

Wederom weer een fantastische rit. We wisten aan het begin van deze reisdag nog niet wat onze eindbestemming zou zijn. Wél dat we vroeg wilden gaan rijden want grote kans dat je op deze route wilde olifanten tegen komt! We waanden ons zelf in Afrika tijdens deze rit. We hebben deze rit in het weekend (zondag) gereden. De wegen waren extreem rustig. Volg je deze route, dan kom je ook door het havengebied van Sri Lanka. Het kan dus goed zijn wanneer je deze route op een doordeweekse dag rijdt vele malen drukker is met vrachtwagens en bussen.

Startpunt: Ergens op de B35 boven Yala N.P.
Reistijd: 7-8 uur
Afstand: 157km

Een grote kans om wilde olifanten te spotten is de B35, daarom zorgden we ervoor dat we dichtbij Yala N.P. verbleven en zo vroeg (07:00u) konden vertrekken.

De route
 1. Volg de B35 naar Yala N.P. Dit is een van de weinige parken van Sri Lanka waar je met de TukTuk zelf doorheen kan rijden én wilde olifanten kan bekijken. Het is een doorgaande weg, dus je hoeft geen entree te betalen.
 2. Zodra je Yala N.P. uit rijdt kom je in Katargama waar de B35 overgaat naar de B202. Rij door tot het grote kruispunt en sla af de B464 op.
 3. Via de B464 kom je uit in Tissamaharama. Hier overnachten veel toeristen om op safari te gaan in Yala.
 4. Zodra je in Tissa uitkomt rij je de B500 op, tot aan een t-splitsing en sla rechtsaf de B422 op. Volg de B422 in Tissa en houdt links aan en voeg in op de B464.
 5. Sla linksaf in Tissa de B21 op. Na ongeveer een 1km zie je links de boeddhistische tempel Nivan Maha Prakaraya liggen. Sla direct links af en verlaat de B21.
 6. Volg de slingerweg en stel je maps in op Uraniya beat office department of wildlife conservation. Dit ligt aan het begin van het natuurgebied Bundala Lewaya.
 7. Volg deze mooie weg waar je de bergkammen in de verte nog ziet liggen en waar wij ons even in Afrika waanden! Voeg daarna in naar links de A2 op richting Hambantota.
 8. Via de A2 kom je uit in Hambantota, het havengebied van Sri Lanka. Aangezien het zondag was was het best een rare ervaring want in tegenstelling tot alle kleine weggetjes die we hadden gereden die ochtend kwamen we uit op een zesbaans weg met de Tuk. En bijna geen verkeer.
 9. Eenmaal de zee en het strand bereikt hebben we nog een paar afslagen gemaakt om meer langs het strand/zee te rijden. We merkten na deze lange mooie rit dat het geen toegevoegde waarde meer voor ons had aangezien je niet strak langs de kustlijn kan rijden. We besloten lekker door te rijden via de drukkere A2 om bij een strand neer te ploffen te eten, kokosnoot te drinken en onze eindbestemming te zoeken.
 10. Door de A2 te volgen, kom je vanzelf uit in Tangalle en Dikwella.
Kies een andere route

Dikwella naar Weligama

Na het prachtige strand bij Dikwella besloten we via het binnenland naar Weligama te rijden. De wegen langs de kust zijn erg druk en niet bijzonder mooi. Je rijdt niet direct langs de zee, en met alle vrachtwagens en bussen vinden wij het fijner en leuker om lekker de grote wegen weer af te gaan! Kleine omweg, maar leuk voor de afwisseling! Zo kom je weer rijst-en thee plantages tegen en zie je de dagelijkse gang van zaken in Sri Lanka!

Startpunt: Dikwella
Reistijd: 2 uur
Afstand: 44 km

Eigenlijk is deze rit super makkelijk. Voer je bestemming in Weligama in en hij pakt de route als alternatief.

De route
 1. Rij vanaf Dickwella via Rathmale naar de B284.
 2. Volg de B284 tot aan de T-splitsing en sla linksaf naar de B275.
 3. Zodra je Thihagoda inrijdt en een groot kruispunt nadert sla je rechts af. Je verlaat nu de B275 en rijdt via locale wegen richting de A24.
 4. Voeg rechts in op de A24 en sla linksaf de B466 op in Telijjawila.
 5. Blijf de B466 volgen en je rijdt zo Weligama in!
Kies een andere route

Weligama naar Kosgoda (Bentota)

Startpunt: Weligama
Reistijd: 2-2,5 uur
Afstand: 85km

We verbleven vlak naast Weligama in Midigama. Vanuit hier hebben we een tripje gemaakt naar Galle. We vonden dit geen enorm mooie route, dus besloten we voor Galle weer het binnenland in te trekken en ons te omgeven door de mooie natuur! Het is niet de kortste route qua kilometers, maar wanneer je op een drukke doordeweekse dag rijdt, wellicht wel een snellere en minder frustraties op bussen, vrachtwagens en geen uitlaatgassen! En dat is ook wat waard, haha.

De route
 1. Vanuit Weligama volg je de A2 richting Galle. Bij Unawatuna beach sla je rechtsaf naar de Southern Expy Access Rd. Je mag hier nog rijden met de TukTuk. De Southern Expy Access Road gaat over in de EO1. Op de EO1 weg mag je niet met een TukTuk rijden.
 2. Alle voertuigen die niet de EO1 op mogen worden van de weg afgeleid. Steek de rivier over en volg de Maliban Road naar de B248.
 3. Sla in Bogahaduwa Watta op de kruising rechtsaf de B248 op. Je blijft eigenlijk parallel rijden aan de EO1.
 4. Sla na 2,3km linksaf de Narawala Road op richting Poddala. Je rijdt dus niet onder de EO1 door.
 5. Nadat je Poddala voorbij bent gereden volg je de B128 tot aan Badegama.
 6. Na Badegama wordt het lastig uit leggen, aangezien er geen straatnamen en nummers zijn. Maar, het is belangrijk dat je als Divitura aanhoudt. Je rijdt strak langs de EO1 om naar Divitura te komen vanuit Badegama.
 7. Heel even duik je onder de EO1 door om vervolgens naar Ethkandura te rijden.
 8. Vanaf hier rij je via de B14 naar Karandeniya waar je bij de Peoples Bank ATM en Cargills Food City rechtsaf slaat naar de Uragaha – Karandeniya Rd.
 9. Volg deze weg voor ongeveer 10km naar de B558.
 10. Sla linksaf de B558 op richting Kosgoda (omgeving Bentota)

Dorpjes en natuur wisselden elkaar weer prachtig af. Rijstvelden, maar ook hier kom je kleinere theeplantages tegen. Onderweg hebben we meerdere scholen gezien. Het leven speelt zich voornamelijk buiten af, en daarom zagen we eigenlijk bij elke school veel kinderen buitenspelen of les krijgen. Rond de klok van 12u gaan de scholen uit en staan vaders en moeders massaal met de Tuk Tuk of met de motor klaar om kinderen op te halen. Doordat al het verkeer over de EO1 gaat, zijn deze wegen lekker rustig en bevind je je echt tussen de lokale bevolking.

Kies een andere route

Kosgoda (Bentota) naar Negombo

Onze laatste rit! Wel een gek idee, dat je na zoveel kilometers, prachtige natuur veel gelachen en inmiddels ook gehecht zijn aan onze Tuk, zijn dit onze laatste kilometers geweest.

Aangezien we naar Negombo rijden om daar de Tuk weer op te laten halen moeten we volgens Google Maps via Colombo. Meerdere mensen hebben ons voor gek verklaard dat we: 1. met een eigen Tuk aan het rijden zijn maar vooral 2. we door Colombo moeten. Tijdens de spitsuren (07:00u-09:00u / 12:00u-14:00u en 17:00u-19:00u) kan je er niet rijden omdat het er gewoonweg te druk is met bussen en vrachtwagens.

Het is een flink aantal kilometers rijden naar Negombo, ook wanneer je door Colombo rijdt. We besluiten om Colombo links te laten liggen en extra kilometers te rijden door om Colombo heen te rijden. Liever lekker rijden door de natuur dan stilstaan en gek worden van de uitlaatgassen in het drukke Colombo.

Een mooie lange laatste rit dwars door de natuur en dorpjes heen. Leuk om te weten! Onderweg hebben we met een trekpont een rivier overgestoken (lees: zelf dus de pont naar de overkant trekken met de Tuk erop!).

Startpunt: Kosgoda
Reistijd: 6-7 uur
Afstand: 150km

De route
 1. Vanuit Kosgoda zijn we via een lokale weg naar Ittapane gereden. Eerst dacht ik dat dit niet kon, maar er bleek een ‘veerboot terminal’ te zijn. In werkelijkheid rij je de Tuk op een pond en trek je die zelf de rivier over. Super leuk!
 2. Bij Ittapane rij je de B114 op en kruis je de EO1 onderlangs.
 3. Uiteindelijk kom je aan bij een t-splitsing en sla je rechtsaf de B157 op bij Welipenna.
 4. De B157 volg je helemaal tot aan Horana. Aangekomen bij Horana sla je rechtsaf de A8 op. Direct wanneer je het dorpje uit bent komt een flauwe bocht naar rechts, waar je een Y-splitsing hebt. Houd hier links aan en je bent weer op een locale weg: Gurugoda-Malagala-Padukka Road
 5. Blijf deze weg volgen via Malagala tot aan Lebumbima waar je invoegt op de B123. Je rijdt tegen een grote rotonde aan. Je ziet niet direct dat het een rotonde is, omdat deze van straten gemaakt is.
 6. Blijf rechts aanhouden en voeg in op de B240.
 7. Steek na 400m ongeveer het treinspoor over, de rivier over en volg de weg naar de B285.
 8. Sla linksaf en draai de B285 op. Blijf de weg volgen tot dat deze overgaat in de A4.
 9. Via Hanwella Town, Palugama naar Kapugoda. Linksaf bij de t-splitsing en de B95 volgen richting Weliweriya.
 10. Vanaf Weliweriya pak je de B214 naar Gampaha en de B228, B11 en B289 richting Negombo. Afhankelijk van waar je in Negombo moet zijn kan je vanaf hier het beste je navigatie instellen op je accommodatie.
Kies een andere route

Een mooie afsluitende rit! Veel natuur, weinig drukke wegen en heel Colombo omzeild. Voor ons was dit de perfecte keus. Lieve mensen onderweg, de trekpont, scholen die uitgingen en lekker crossen over allerlei bruggetjes en weggetjes was voor ons een mooie afsluiting van een prachtige roadtrip door Sri Lanka!

Wil jij ook met een Tuk Tuk Sri Lanka ontdekken? Krijg 5% korting op de huurprijs bij TukTuk Rental door de kortingscode TRAVELBOTHPATHS5 te gebruiken bij het boeken!

Related Posts

3 Responses
 1. Leuk om jullie route te bekijken! Wij zijn nu in Sri Lanka en volgen ongeveer dezelfde route. Wij twijfelen of we de trein van Kandy naar Ella nemen of met de TukTuk. We hebben ‘m toch! Hebben jullie er achteraf spijt van? En hoe is de route: rustig of rijd je vooral over de drukke hoofdwegen?

  Groeten!
  Gerard

  1. Mirjam

   Hi Gerard! Wij zijn van kandy naar Nuwara Eliya gereden en dit was een van de mooiste stukken. We hebben bijna altijd gekozen voor kleinere wegen waardoor je automatisch rustiger rijdt en veel meer van de natuur ziet maar ook de bedrijvigheid op de theeplantages. Van Nuwara Eliya naar Ella zijn er twee routes. De route die wij hebben gekozen was mooi, maar werd minder door alle uitlaatgassen van de hoeveelheid bussen. Er is nog een andere route naar Ella, dus wellicht dat die beter is ;)! Maar, het stuk kandy Nuwara Eliya is echt de moeite waard, geen spijt! Succes met beslissen!

 2. Bertine van de Langemheen

  Wij hebben vandaag jullie route gedaan met onze eigen tuktuk van Kandy naar Nuwara Eliya, wat geweldig! Bedankt voor de tip!

Laat een berichtje achter