Dag 1: Drie dagen hiken in Los Nevados N.P.

Los Nevados0

Twee dagen voor de start van de hike zijn wij naar Salento gereisd met de bus vanuit Medellin. Dit hebben we speciaal gedaan om tot rust te komen voor de hike. Een dag voor vertrek is er een informatiedag bij Paramo Trek waar je de laatste informatie ontvangt en ze checken of je alle benodigdheden hebt.

Wij hadden ons niet speciaal voorbereid op drie dagen hiken, dus leenden we regenkleding, wandelstokken en handschoenen. De verwachting zou zijn dat het wel eens flink koud kon worden. De afgelopen week had het alleen maar geregend in en rondom Salento. Ook deze dag..

We zijn nog gauw even het dorpje ingegaan toen het droog was. Nog even lekker wezen rondstruinen, mutsen gekocht en lekker wezen relaxen in ons verblijf. Aanrader!

De avond hebben we gebruikt om onze tas in te pakken en uit te pakken. De backpack heb ik meegenomen als wandeltas, aangezien deze tas goede ondersteuning biedt tijdens het wandelen. Dit betekende dat al mijn overige spullen in de reistas van de backpack ging. Uiteindelijk vroeg bed in want de wekker gaat vroeg!

Dag 1

Om 07:00uur ’s ochtends verzamelden we bij Paramo Trek. Alle bagage gelijk mee aangezien onze overige spullen, die we niet mee namen tijdens de tocht, naar Manizales werden verstuurd.

Een leuke verrassing was dat de avond voor vertrek nog 3 andere wandelaars zich hadden aangemeld, leuk! Een Duits meisje, een Belgische jongen en een Australische man. Dit betekende ook dat een extra gids meeging omdat we nu met een groep van vijf zijn.

Alle tassen worden gecontroleerd of we niet te veel bij ons hebben, maar wel alle benodigdheden hebben. De laatste spullen zoals wandelstokken, de regenjas maar ook snacks voor drie dagen en 4 liter water werd nog even fijn in de tas gestopt. Uiteindelijk is de tas daardoor alsnog best zwaar, maar zolang je hem goed op je rug hebt gaat dit prima.

Met de jeep, tassen bovenop geknoopt, komen we na een klein uurtje bij Cocora Valley aan. Tassen eraf, op de rug en vertrekken! De Cocora Valley is het officiële startpunt van de wandeling. De vallei staat vol met één van de hoogste wax palmbomen. De palmbomen worden zo’n 60! meter hoog.

Helaas heeft de veehouderij en de mensheid de natuur hier overgenomen. Door het vee, dat nu graast in dit gebied, krijgen nieuwe palmbomen niet de kans om er te groeien en zich voort te planten. Dit betekent dat de kans groot is dat de palmbomen hier in de toekomst niet meer groeien, helaas.

Vanuit de vallei trekken we via beekjes steeds meer de jungle in. Hier begint de tocht omhoog. Dag 1 staat namelijk in het teken van klimmen. We starten op een hoogte van 2.390m om uiteindelijk aan te komen bij de finca La Argentina op 3.450m.

Al snel kwam ik er al achter dat het niet in één lijn omhoog klimmen is, maar 4 meter omhoog, 3 meter weer naar beneden en weer 5 meter omhoog.

Het was een dag vol verrassingen wat betreft het klimmen, maar wat gaaf! Uiteindelijk, na ook de nodige pauzes, komen we rond half 5 aan bij La Argentina met een welverdiend uitzicht! ’s Avonds hebben we rondom het vuur in de keuken gezeten, ons opgewarmd, gegeten en om 20:30u was het bedtijd. Slapen!