Dag 2: Paramo Ecosysteem Los Nevados N.P.

Los nevados0

Dag 2

Al vroeg ging de wekker, om 08:00u gaan we beginnen aan dag 2! Na een stevig ontbijt (lees: rijst en bananen), een wang vol cocapoeder tegen de hoogte, rugzak achterop en starten!

Dag 2 staat in het teken van verder klimmen naar een hoogte van 4.750m. Naar deze dag kijk ik enorm uit omdat we door de paramo wandelen. De paramo bevat planten die nog maar op weinig plekken op de wereld groeien. Erg bijzonder om deze planten in nog grote getallen bij elkaar te zien.

De paramo

De eerste 4-6 uur was alleen maar klimmen door de paramo omhoog. Langzaam begonnen we boven de wolken uit te komen waardoor we prachtige uitzichten kregen. Op de rug van de berg hebben we de tent opgezet om de lunch voor te bereiden.

Wij zijn op een hoogte van 4.045m gebleven omdat Diederik erg last kreeg van hoogteziekte. Teken om dus niet verder te stijgen. De anderen zijn naar een hoogte van 4.750 gegaan om het uitzicht op de Paramillo del Quindio. Gelukkig hadden wij mazzel, want de besneeuwde vulkaantop hebben wij ook vanuit ons tentje gezien!

Aangezien de rest van de groep nog weg was, hebben wij de lunch voorbereid en gekookt in een tentje bovenop de bergrug. In de verte zagen we de finca al, waar we die nacht overnachten.

Ondanks dat we de finca in de verte al zagen liggen was het nog een pittige tocht van 5 uur naar beneden met wederom prachtige vergezichten. Het voelde alsof we aan het einde van de wereld stonden. Een dal op grote hoogte, waar we recht de wolken inkeken.

’s Avonds werden we verwend met weer een stevige maaltijd, dichtbij het vuur om daarna gauw bed in te kruipen. Letterlijk dik onder de wol, want op ruim 3.700m hoogte is het niet warm.