Tip! Ho Chi Minh: geen hostel maar een homestay

Markt Ho Chi Minh0

Ho Chi Minh is een overweldigend grote stad. Als toerist trek je al gauw naar de spots toe waar medetoeristen ook heen gaan. Ho Chi Minh heeft mijn hart gestolen doordat ik het ‘echte’ Saigon heb mogen ervaren. Wij sliepen ver buiten het toeristische gebied in een homestay bij onze host Pham Linh en haar familie thuis in Ho Chi Minh.

Tijdens ons verblijf in Dalat werden we door onze Canadese host gevraagd of wij al een slaapplek hadden in Ho Chi Minh, uhm nee? Dus, hij pakt de telefoon belt iemand op in Ho Chi Minh en vertelt een paar minuten later dat hij een plek voor ons heeft regelt bij Pham. Een half jaar lang heeft hij bij Pham gewoond na zijn vertrek van Canada naar Vietnam.

Aankomst

Met het adres op een papiertje, zijn wij naar Ho Chi Minh gevlogen en hebben de taxi naar haar huis genomen. Het appartement bevindt zich in Phuong 2. We zijn afgezet bij een klein steegje en kwamen zo uit bij het appartement.

Door de vertraging van het vliegtuig kwamen we laat aan bij het appartement. Maar gelukkig was Pham thuis en heeft ons vriendelijk ontvangen. Het appartement wordt niet alleen door haar bewoond maar ook door haar familie.

De volgende ochtend heeft ze ons meegenomen voor één van de heerlijkste Pho’s en een goede bak koffie bij de buurman. Ze neemt je mee in een van haar dagelijkse bezigheden. Een mooie ervaring en ook hoe simpel iets kan gaan. Zo wordt je persoonlijke rekening gewoon bijgehouden op een houten krijtbord.

Het feit dat Pham en haar familie het huis openstellen om reizigers te ontvangen is super gaaf. Ze heeft ons drie mooie dagen vol nieuwe ervaringen gegeven hoe het is om in Ho Chi Minh te leven.

Lekker eten, naar de kapper en de markt in Ho Chi Minh

Maar wat doe je daar verder? Je hoeft niet bang zijn om je te vervelen. Wij zijn gaan rondlopen door de buurt en alleen dat al is een ervaring waard.

We hebben een plaatselijke markt bekeken en mijn favoriete fruit; dragon fruit gekocht. Een overheerlijke Pho gegeten en langs de kapper geweest aangezien Diederik zich gauw moest laten scheren. Onthoud dit: ga je als man naar de kapper om je te laten scheren, houdt er dan rekening mee dat ook je haar gelijk wordt geknipt! En dat allemaal voor maar 0,80 cent..

De mensen zijn niet gewend om toeristen tegen te komen en kijken daarom extra verbaasd, maar ze zijn ontzettend vriendelijk. De waardering dat je daar bent is groot, ze helpen je met alles en behandelen je netjes en respectvol. Je wordt overigens niet lastig gevallen door bewoners die spullen aan je willen verkopen.

Wil je ook in deze homestay slapen? De homestay staat inmiddels op airbnb. Dus ben je opzoek naar iets anders dan een hostel? Dan bij deze mijn tip!

Laat een berichtje achter