Hiken in Los Nevados N.P.

Hike Los Nevados4

Een van onze grote wensen in Colombia. Een mega vette hike doen. Maar waar begin je? De hikes waar je het meeste over leest zijn de Lost City hike en de hike in de Cocora de Valle. Ongetwijfeld mooie wandelingen, maar we wilden meer. Zo kwamen we uit bij Paramo Trekking met onze gids Freddy (Chuco) die ons meenam voor een hike in Los Nevados N.P.

Los Nevados N.P.

Los Nevados N.P. is nog een relatief onbekend gebied voor reizigers. Het is een National Park waar je niet op eigen gelegenheid kan wandelen.

  1. Het gebied is moeilijk toegankelijk vanuit bijvoorbeeld de toeristische plaats Salento
  2. Het natuurgebied heeft geen uitgezette wandelpaden waardoor je niet zelfstandig kan wandelen
  3. Het gebied is te groot om de diversiteit te zien, wij hebben namelijk 3 dagen overdag non-stop gewandeld.
  4. Om te wandelen moet je het gebied kennen bij wisselende weersomstandigheden

Diversiteit

Maar, dit mag je niet tegenhouden. Er is namelijk voor iedereen wat te vinden, daarnaast is het gebied te mooi om het over te slaan. Los Nevados daagt je namelijk uit om een besneeuwde vulkaantop te beklimmen, tot het beklimmen van de regenboogberg of de bijzondere Paramo te ontdekken.

Niet alleen uiteenlopende natuurgezichten maar ook voor elke wandelaar is er wat te vinden. Zelf zijn wij geen doorgewinterde wandelaars, eigenlijk helemaal niet zelfs.. De bergschoenen hebben we gekocht namelijk vlak voordat we naar Colombia gingen en ook wij hebben drie dagen klimmen, dalen en over bergruggen wandelen volgehouden.

Uniek om deze paramo te mogen zien

De hike die wij hebben gelopen, met Paramo Trekking, daar heb ik een uitgebreid 3-delige blog over geschreven! Hierin neem ik je per dag mee wat we hebben gedaan en hoé fan-tas-tisch het was! Lees de blog.

Beste reisperiode

Colombia heeft een stabiel klimaat waardoor het een prettig land is om te reizen. Aangezien wij graag buiten ons eigen hoogseizoen om wilden, zijn we halverwege maart en april naar Colombia gegaan. Deze periode is het relatief droog waardoor je ook in de hoger gelegen gebieden een prettige temperatuur hebt. Voor ons was de temperatuur halverwege april perfect om deze hike te lopen.

Wil je meer informatie over wandelen in Los Nevados? Bekijk de website van paramo trek om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.