Citytrip naar Istanbul

Oke, Istanbul. Een paar dagen de stad bekijken. Met die gedachten vertrok ik met 16 mede-crossfitters naar Istanbul. Het is alleen geen stad die je even bekijkt! Ik heb mij niet zo goed ingelezen van te voren en ik wist dus niet dat het een stad was met 20 miljoen mensen. Oke! Omschakelen en wat gaan we allemaal doen?

Wat moet je weten over de stad?

Nou, het is een stad waar voorbereiding je gaat uitbetalen wat je allemaal gaat zien!

  1. Zoek uit wat je wilt zien in de stad. De stad bestaat uit allemaal verschillende wijken die zichzelf onderscheiden. Zo heb je de oude stad waar de AyaSofya staat, Paleis van de Sultan Topkapi Sarayi Müzesi en de bekende Big Bazaar. De wijk Karaköy heeft weer een heel andere sfeer met trappetjes die leiden naar de Galatatoren.
  2. De verschillen tussen het Aziaatische en Europese gedeelte zijn er zeker. Wij waren er gedurende de romandan en zo was het overdag dus een stuk rustiger op straat. S avonds zodra de Iftar startte kwam iedereen de straat op of ging ergens eten in een restaurant. Er werd aan de Aziatische kant geen alcohol geschonken.
  3. De lira staat op dit moment vrij gunstig (16 lira is 1 euro). We aten bij een prachtig fine dine rooftop restaurant voor nog geen 30e. Het eten en drinken was er heerlijk!
  4. En ja, je las het al wij hebben bij twee crossboxen gesport! Enorme aanrader en heel tof om mee te maken hoe het is om in het buitenland bij een crossbox te sporten! Want zo veel anders is het eigenlijk niet ;-).

    Deze twee crossbanen hebben we bezocht:
    Boomrang Crossfit Istanbul en Wolf haven Crossfit
Boomrang Crossfit Istanbul

Laat een berichtje achter