3 handige tips voor een middag en avond vermaak in Florence!

0

Sta je op de camping of verbijf je in Toscane op een wijnboederij? En je wilt er een dage tussenuit? Dan is Florence een mooie stad om te bezoeken. Het is een stad vol cultuur, maar wij als geen musea-fan slaan dit ook liever over. De echte cultuurliefhebbers zullen ons niet in dank afnemen dat we het werk van Michelangelo niet bewust hebben meegemaakt! Wij, als geen museum-fan struinen dan ook liever gewoon de stad door. En dit hebben we ook gedaan. Onze tips voor een middag en avond Florence!

Tip 1: Ga niet ’s ochtends maar wandel ’s avonds door Florence

Je herkent het vaak zelf ook wel, als je iets wilt bekijken ga je vroeg weg! Hoe vroeger hoe beter zelfs! Maar als je in de zomer in Italië bent kan ik je aanraden om dit niet te doen. Om 2 redenen:

  • Iedereen is met jou net zo gek om om 10u in het centrum te zijn waardoor het ontzettend druk is.
  • Het is veeeel te warm in de zomer om overdag Florence te bekijken!

Ga daarom lekker in de namiddag richting Florence. Je hebt dan niet meer de brandende zon, je bent niet compleet overhit en de eerste toeristen zijn al weer weg! En, ja Florence in het donker is prachtig om te zien na een geweldige Italiaanse maaltijd.

Tip 2: Ga heerlijk avondeten bij..

..Trattoria La Casalinga! We zochten eigenlijk een ander restaurantje, maar deze was dicht vanwege de vakantie. Het zag er knus uit, dus hup naar binnen en wat hebben we heerlijk gegeten! Een echte aanrader. De menukaart is in het Italiaans, maar de ober helpt je met alle plezier! Wees op tijd (19:00). Italianen eten natuurlijk ook iets later, maar toen wij weg gingen rond 21:00uur, stond het tot aan buiten op de stoep helemaal vol met wachtenden..

Tip 3: Vervoer en parkeren

Met de trein naar Florence

Allereerst hoe wil je naar Florence? Er ligt een goed treinnetwerk in Italië die je vanuit verschillende dorpen en steden naar Florence kan brengen. Hoe eerder je kaartje koopt hoe goedkoper.

Met de auto naar Florence

Met de auto! Dit hebben wij zelf gedaan aangezien we met de eigen auto naar Italië zijn gereden. Je hebt diverse parkeergarages in Italië, maar die kunnen best wel prijzig zijn. Ook moet je even goed opletten of je het historische centrum wel in mag met je 4-wieler.

Je hebt verschillende plekken rondom Florence waar je de auto aan de rand van de stad kan neerzetten en met de bus of tram gemakkelijk naar het centrum kan komen. Eigenlijk een soort van transferium. Zelfs zijn we met de tram gegaan omdat deze ook tot 00:00 teruggaat uit het centrum.

Villa Costanza Florence

We hebben geparkeerd op Villa Cnstanza Florence. Vanaf de ring (Sienna) rij je de tolweg op en kom je zo bij dit transferium.

Laat een berichtje achter